Šandor Matis – CaliVita

Sandor Matis 1

Sandor Matis 1Matis Šandor – CaliVita

Ima već dvadeset godina kako Šandor Matis, prva Zlatna Palma CaliVite, neumorno gradi mrežu i predvodi svoj tim. Njegov uspeh i liderske sposobnosti ništa ne opisuje bolje od činjenice, da među saradnicima u svom timu ima i menadžera duple zlatne palme.

 

 

 

Sandor Matis 1Matis Šandor – CaliVita

 

Ima već dvadeset godina kako Šandor Matis, prva Zlatna Palma CaliVite, neumorno gradi mrežu i predvodi svoj tim.

Njegov uspeh i liderske sposobnosti ništa ne opisuje bolje od činjenice, da među saradnicima u svom timu ima i menadžera duple zlatne palme.

 

 

Kada ste se prvi put sreli sa CaliVitom?

Pre nego što sam se upoznao sa CaliVitom 1993. godine, imao sam iza sebe 20 godina staža na random mestu direktora pravne službe u jednom novinsko-izdavačkom preduzeću u Novom Sadu. Sa proizvodima CaliVite upoznala me je koleginica sa posla i nisam dugo razmišljao da budem potrošač ovih vrhunskih proizvoda.

Postao sam korisnik, kupac proizvoda – ali nisam želeo da se registrujem. Poslovni deo me uopšte nije interesovao. Kad sam posle nekoliko meseci kao zadovoljan potrošač pristao da potpišem pristupnicu za članstvo u CaliViti, to sam učinio pod uslovom da me ostave na miru, jer ja neću nikome ni da pričam o proizvodima, a još manje o mogućnostima zarade. Mislio sam da je to piramidalna igra i ko se prihvati tog posla, mora da torbari od vrata do vrata.

Sandor Matis 3Kad sam na insistiranje mog sponzora g. Parokaija ipak otišao na jedno informativno veče, pored predavanja o proizvodima čuo sam I interesantna iskustva onih članova koji i zarađuju u CaliViti. Nešto mi se promenilo u glavi. Šta ako to nije piramidalna igra? Šta ako ne moram da torbarim? Šta ako je mrežni marketing stvarno poslovna mogućnost 21. veka a ja izostanem? Šta ako i ja mogu da zaradim? Interesantna pitanja nisu mi dala mira. Uz svestranu pomoć mog sponzora I ja sam počeo da pričam. Međutim umesto novih saradnika dobio sam samo odbijanja. Hteo sam da odustanem, međutim moj sponzor nije odustao od mene i uspeo je da me odvede na jedan seminar. Opet sam se napunio pozitivnom energijom, ali mi je još uvek nedostajalo praktičnog znanja.

Rešenje je bilo u obuci o mrežnom marketingu. Predavači su bili različitih zanimanja i profesija, a zajedničko im je bilo da su svi bili uspešni u životu. Slušali smo životne priče o zakonitostima uspeha, o ciljevima i odlukama koje su promenile živote mnogih ljudi, a i o savremenim marketinškim mogućnostima što primenjuje CaliVita Int.

Sandor Matis 2Upornim radom i svakodnevnim usavršavanjem slušajući kasete – a danas CD i DVD materijale i čitanjem knjiga o mrežnom marketingu, o upravljanju sa vremenom, o veštinama komunikacije i ophođenja sa ljudima, naučio sam kako bolje da iskoristim vreme od 24 sata što svima nama jednako stoji na raspolaganju svaki dan. Kako da priđem ljudima i da pomognem u rešavanju njihovih problema, a ne da ih gnjavim sa prodajom proizvoda. Naučio sam kako da prihvatim odbijanja i da vidim šansu u novim izazovima. Shvatio sam da mogu biti uspešan u CaliViti samo ako pomognem drugima da postignu ono što oni žele i da postanu i sami uspešni.

Kako ste postali uspešni u mreži?

Istrajnim radom, posle nepunih godinu dana, postao sam Palma Menadžer i u dopunskom radu u CaliViti zaradio sam mesečno više para nego na radnom mestu direktora. Stekao sam potpuno poverenje u vrhunski kvalitet proizvoda, u predsednika firme gosp. Hargitaija u mog direktnog mentora gosp. Parokaija i u genijalni sistem mrežnog marketinga CaliVita Int.

Već u prvoj godini pronašao sam i nekoliko divnih saradnika, koji su i sami postali uspešni lideri i tada sam doneo odluku da ustanem iz direktorske fotelje, da napustim radno mesto i da se potpuno posvetim mrežnom marketingu u CaliViti. Da je ta odluka bila ispravna pokazala je naredna godina, kad sam postigao nivo Srebrnog Palma Menadžera, a 1997. godine postao sam prvi Manadžer u CaliViti sa Zlatnom Palmom.

Vi ste u svojoj novogodišnjoj poruci potvrdili čitaocima CaliNewsa, da je CaliVita najbolji izbor za ostvarenje kvalitetnog života. Šta za vas znači CaliVita, i šta vam je pružila za ovih dvadeset godina?

Doživeli smo neverovatnu promenu kvaliteta života u odnosu na predhonih 20 godina dok sam bio zaposlen. CaliVita nam je organizovala nezaboravna putovanja, Seminare Uspeha, prijatne susrete sa pozitivnim ljudima na Letnjim Kampovima i omogućila materijalnu nezavisnost od svakodnevnih radnih obaveza i to u vidu isplate pasivne zarade.

Znamo koliko vam je porodica važna. Dali vam ostaje dovoljno vremenaza njih pored mreže?

Stabilno izgrađene potrošačke grane decenijama pružaju nam materijalnu sigurnost i puno slobodnog vremena, što možemo posvetiti našoj porodici. Ćerka nam se udala u Frankfurtu gde živi sa mužem i dvoje dece. Kad nam se rodila prva unuka 2008. godine, samo u toj godini bili smo sedam puta u Frankfurtu i boravili smo ukupno više od pet meseci sa našim najmilijima. Koji zaposleni ili koji samostalni privatnik može toliko putovanja finansirati i priuštiti sebi da godišnje šest meseci odsustvuje sa posla, a da pri tome njegove zarade još i da rastu.

Vas u toku i nakon održanih manifestacija okružuju brojni mladi ljudi, koji sa oduševljenjem slušaju svaku vašu reč. Šta imate da poručite članovima mreže CaliVite i novim generacijama saradnika?

Zato i preporučujem onima koji su ambiciozni i žele kvalitetniji život da se pridruže CaliVita Int. da bi iskoristili ovu genijalnu poslovnu mogućnost 21.veka, da prisustvuju programima obuke što ova Firma veoma profesionalno organizuje jer to će im omogućiti da postignu puno više od onoga što smo mi postigli.

Sandor Matis 4

 

Izvor: calivita international business and lifestyle magazine

 

 

 

Podelite:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

misli 8
Nikad ne odustaj 8

Društvene mreže

Citati

Ja sam šampion običnih ljudi. Možete mi prići i pozdraviti me, a da za to ne morate da platite. (Muhamed Ali)

Danas je tvoj dan! Tvoja planina uspeha te čeka. Zato napred u ostvarenje cilja. (Dr. Seus – Teodor Seus Gajsel)

Uspeh je jednostavan. Uradite pravu stvar, na pravi način, u pravo vreme. (Arnold H. Glazov)

Dijamant ne sija bez brušenja, kao što se nijedan čovek ne usavršava bez iskušenja. (Narodna poslovica)

Pratite najnovije vesti

Prijavite se na našu listu za novosti

Bez spama, šaljemo nove članke periodično.

Kategorije

Na temu

Povezani Članci

Bob Reina - CEO Talk Fusion 1

Bob Reina – CEO Talk Fusion

Bob Reina – CEO Talk Fusion Talk Fusion ima oko 200.000 distributera u 114 zemalja. Imaju više od 100 MLM kompanija kao kupce koji koriste

Ruth and Jeff Elliott - Vemma

Ruth Elliott – Vemma

Ruth Elliott – Vemma Kraljevski Ambasadori Rut i Džef Eliot su drugi na vrhu zarada sa nutricionističkom kompanijom „Vemma“. Elioti borave u Normalu, gradu u Ilinoisu

Robert Hollis

Robert Holis – Gano Excel

Robert Hollis – Gano Excel Robert Holis spada u najplaćenije američke saradnike kompanije Gano Excel. Živi na Njuport obali, Kalifornija, SAD. U braku je sa Teri Holis

Sve o Mrežnom Marketingu na jednom mestu

Pošaljite nam poruku:

Citati

Brendan Fransis

Kad prihvatimo svoja ograničenja, prekoračimo ih. (Brendan Fransis)

Paulo Koeljo 1

Da bi verovao u svoj vlastiti put, nema potrebe da dokazuješ kako je tuđi put pogrešan. (Paulo Koeljo)

Džo Bernard Šo 5

Jedini razuman čovek je moj krojač. On mi svaki put iznova uzima meru. Ostali koriste mere od raniije jer misle da mi one i danas