Share

 

Dzim DornanLEGENDA OTIŠLA U ISTORIJU
preminuo DŽim Dornan

 

Kako je javio Amway izveštač Dejvid Stadson,  Amway Osnivač krunskog ambasadora Džim Dornan umro je juče posle duge borbe sa rakom. Džim je bio istinska legenda, ne samo Amwaya i mrežnog biznisa, već i čovek koji zaista pravi razliku u svetu. Ako zavirite barem malo u Džimov život shvatićete šta je Brus Li mislio kada je rekao: ,,Ključ besmrtnosti je živeti život vredan sećanja”.  Džimov život je bio i više od toga.

On je stvorio “Network 21“, verovatno najveću mrežnu organizaciju na svetu koja okružuje čitavu zemaljsku kuglu, sa prometom koji tek nekoliko mrežnih kompanija prevazilazi. Džim i Nensi su sa svojom organizacijom priznati kao najveća korporativna mreža dečjih sponzora kroz “World Vision“, međunarodnu dobrotvornu organizaciju. Njihova organizacija donirala je u 2 decenije preko 20 miliona dolara, pomogavši više od 50.000 dece, izgradivši škole i sirotišta u Indiji i Africi, kao i nebrojano mnogo drugih dobrotvornih aktivnosti. Džim će zauvek ostati upamćen kao veliki lider i filantrop.

Dzim i Nensi DornanDžim i Nensi su se pridružili Amwayu 1970-e godine. Oboje su diplomci univerziteta Perdju. Džim je diplomirao vazduhoplovno inženjerstvo a Nensi specijalno onrazovanje. Džim je radio kao vazduhoplovni inženjer u MekDonel Daglas kada je prvi put video Amway posao. U prvoj godini su postali direktni distributeri a do 1976. su dostigli nivo Rubina. Tada se odlučuju da ozbiljno krenu u gradnju posla, a jedan od najvećih motiva bilo je rodjenje Erika, sina invalida, dve godine ranije. U svega 30 meseci napravili su senzacionalan uspeh, napredovavši od Rubina do nivoa Krune. 1989.godine osnovali su “Network 21“, poslovno-potporni sistem koji je svojim edukacijskim materijalima i seminarima pomogao milionima ljudi da ostvare uspeh u Amway biznisu.

Džim i Nensi su pravi primer najvećih životnih vrednosti: poštenja, integriteta, lojalnosti... Uvek su pokazivali razumevanje prema svim ljudima, prema onima koji su govorili ne, prema onima koji su napuštali posao, prema svima onima koji su razmišljali i verovali drugačije od njih. Čitavog života ostali su u Amwayu, pomažući i pokazujući put svima onima koji su želeli da krenu ka svojoj vremenskoj i finansijskoj slobodi.

Džim je objavio više knjiga, uključujući i “Postati osoba od uticaja: Kako da pozitivno utičete na živote drugih” u koautorstvu sa istaknutim piscem i lideršip ekspertom Džonom Maksvelom.

 


The Amway Hero Award GENEROSITY 2012 Jim & Nancy Dornan

  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Musasi-baner-01

Red Hit

baner 185x137