Share

 

Razlika između direktne prodaje i mrežnog marketinga

 Prodaja-Marketing

Iako su prave, ozbiljne kompanije koje se bave mrežnim marketingom bitan deo udruženja kompanija direktne prodaje u zemljama gde ta nacionalna udruženja postoje, ipak treba napomenuti da postoje bitne razlike u poslovnom modelu, odnosno kompenzacionom planu nagrađivanja.

 

ProdajaU direktnoj prodaji, vi se bavite prodajom i zarađujete provizije uglavnom na jednom nivou, kao procenat ostvarene prodaje ili sklopljenih ugovora. Mnoge kompanije imaju i druge pogodnosti za uspešne prodavce, poput nagrada i putovanja, a neke imaju i elemente mrežnog marketinga što unosi dodatnu zabunu kod ljudi.

Marketing 1Suština mrežnog marketinga je u preporuci, promociji, tj. usmenoj reklami. Vi se prevashodno bavite marketingom i dobijate provizije na više nivoa, zavisno od visine prometa koji je nastao vašom preporukom, tj. koji generiše mreža potrošača koju ste vi stvorili. Zato se ovaj model, po sistemu nagrađivanja, naziva i multi level marketing, tj. marketing u više nivoa.

Međutim, u mrežnom marketingu takođe možete prodavati proizvode krajnjim kupcima i ostvarivati zaradu od prodaje. Zabuna nastaje zbog toga što je nekim ljudima u mrežnom marketingu ovaj način zarade primaran i fokusirani su samo na prodaju, što kod ljudi naravno stvara predrasudu da je mrežni marketing akviziterski posao ili prodaja od vrata do vrata.

Don Failla je rekao: „Najbolji način prodaje u mrežnom marketingu je da ne prodajete. Ako postoji zamisao koja samu sebe prodaje, onda je to ova zamisao“. To ne znači da vi ne trebate da prodajete proizvode jer svaki pravi mrežni marketing je baziran na kvalitetnim proizvodima i njihova maloprodaja krajnjim kupcima je bitan deo. Ali, ta prodaja dolazi iz samog marketinga.

Vi prenosite informacije, dajete ljudima mogućnost i pokazujete poslovni model, a oni će sami odabrati da li žele time da se bave, da budu registrovani potrošači samo zbog povoljnije kupovine ili da budu samo obični kupci koji će kupovati od vas po maloprodajnoj ceni. Možda izgleda čudno zašto se neko nebi uključio ako mu to omogućava popuste, ali postoji mnogo takvih ljudi, trebate poštovati njihovu odluku i brinuti kraljevski o njima, jer vi ste u svom biznisu a oni su vaše stranke. I nemojte se stideti toga da prodajete, jer danas smo svi prodavci, samo neko prodaje lošije a neko bolje.

 

 

 

Komentari   

 
0 #6 99Harvey 16-07-2018 09:49
I can see that your page probably doesn't have much visits.

Your articles are awesome, you only need more new readers.

I know a method that can cause a viral effect on your website.
Search in google: dracko's tricks make your content go
viral
Citat | Prijavi administratoru
 
 
0 #5 fifa 18 is coming 10-06-2017 00:57
Verу rapidlʏ this website will be famius ɑmid all
blogging annd site-bᥙilding visitors, dսe to іt'sfastidious pߋsts
Citat | Prijavi administratoru
 
 
0 #4 Cheryle 08-06-2017 04:15
Juust desire tߋ sayу your article is as surprising.
Thᥱ clearness on your put upⲣ is just nice and that i can suppose you're an еxpert
on this sսbϳect. Well togetheг with your permision allow mе to snatch your RSS feed to keeр updated with immiinent pօst.
Thanks 1,000,000 and please carry on the rewarding work.
Citat | Prijavi administratoru
 
 
0 #3 runescape news 07-06-2017 10:46
Ꭲhis site was... how do I sɑy it? Relevant!! Finally I have found something thаt helpeɗ me.
Thanks!
Citat | Prijavi administratoru
 
 
0 #2 buying rs items 07-06-2017 05:29
Hey ϳust wanted to give you a brief heads up and llet you know a few of tɦe imаges arᥱn't loading properly.
I'm not sure why but I think its a linking issue.
I've triiᥱd it in two different internet broԝsers
and both show the same results.
Citat | Prijavi administratoru
 
 
+1 #1 www.healthraport. 08-07-2015 12:52
Sjajno opisano. Sve na svome mjestu. Pozdrav!
Citat | Prijavi administratoru
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Musasi-baner-01

Red Hit

baner 185x137